B2B | egetæpper

38 % øget trafik og 28 % flere leads med ny strategi, B2B-website og eCommerce

 

Med afsæt i vores nye marketingstrategi og vores klare kommercielle mål, blev vores nye website til. Designet er funderet i en målbar digital strategi og i en kompliceret teknisk backend med integrationer til vores backoffice. Nu kan 1000-vis af varenumre kombineres dynamisk i utallige varianter. De første tal viser massiv vækst i alle KPI’er, inkl. trafik og konvertering.”

– Jan Magdal Poulsen, Marketing & Brand Manager, ege.

Ny portal, 5 sprog, webshopmodul, 100 % integration til backoffice

ege lancerede en ny B2B-portal på 5 sprog med tilhørende webshopmodul. Portalen indeholder mere end 25.000 dynamiske produktdatablade, og kunderne kan nu bestille vareprøver blandt 10.000 varenumre — alt i én og samme løsning. Løsningen indeholder også andre mindre websites til private m.fl.

Resultaterne taler
for sig selv

Konkret vækst i forhold til de strategiske KPI’er:

 • Brandet trafik er steget med 35 %
 • Non-brandet trafik er steget med 3 %
 • Antallet af leads er steget med 28 %
 • Den nye websiteløsning har givet væsentlige ressourcemæssige besparelser
 • Det forventes at tilbagebetalingstiden på investeringen er ganske kort
 • Løsningen har reduceret arbejdsbyrden markant i det daglige arbejde med produktopdateringerne — det sker nu helt automatisk gennem integrationen til ERP Movex
 • Desuden er der blevet lagt en omfattende SoMe-strategi, som er med til at understøtte eges profil som trendsættende og innovative på tværs af markeder
 • Der er blevet udarbejdet en større search-strategi inkl. opsætning af tracking for DK og UK, som skal generere relevant trafik til sitet samt understøtte eges profil
 • Til de kørende sælgere har vi udviklet en app, som de bruger som digitalt katalog

Fra Herning til hele verden

Sammen med ege definerede Sunrise et nyt corporate branding-koncept, som skulle flytte eges oplevede perception fra en lokal, produktorienteret tæppevirksomhed til den brandorienterede, trendsættende spiller, som virksomheden de facto er på det internationale marked. Konceptet tog afsæt i geometriens verden og tæppets betydning for rummet: ”The Urge to Explore Space” – du kan læse hele casen her

Som en naturlig forlængelse af denne proces inddragede vi alle digitale kanaler, herunder websitet, og lagde en overordnet digital strategi inkl. en række KPI’er, der alle støttede op om den overordnede strategi.

eges kerneforretning er at sælge tæpper kombineret med rådgivning, design og implementering — og derfor er det ikke muligt at købe tæpperne direkte online. Et af målene med at inddrage de digitale kanaler var derfor at skabe leads, og til dette formål udviklede vi et nyt B2B-website med fokus på at:

 • øge trafikken, både brandet/non-brandet
 • øge antallet af leads (fx ved bestillinger af vareprøver)
 • øge antallet af permissions

Mange udfordringer
— én løsning

For at imødekomme alle krav, KPI’er og mål udviklede vi derfor et nyt mobiloptimeret website, inkl. en række værktøjer til at skabe mere inspiration og indhold til både tæppekollektioner og produktsider — en stor udfordring, da ege har rigtig mange tæpper, som alle skulle være tilgængelige online.

Samtidig skulle løsningen gøre det nemt og enkelt for samarbejdspartnere, arkitekter og forhandlerne at overskue de mange produkter, og ikke mindst at finde de korrekte data* om tæpperne. En vigtig funktion, når store tæppeløsninger skal implementeres i fx et byggeprojekt (*ved data forstås fx brændsikkerhed, lysfølsomhed, miljø m.v.).

Med det nye site kan kunder og interessenter nu nemt finde inspiration og søge i det komplette produktkatalog med mere end 10.000 varenumre. Hvert varenummer kan endda eksistere i utallige varianter pga. forskellige tæppefor- og bagsider. At vedligeholde og opdatere alle databladene manuelt var tidligere tæt på umuligt for ege — men med den nye løsning kan kunder og samarbejdspartnere hurtigt generere specifikke PDF-datablade med lige præcis de egenskaber, de er på udkig efter.

Follow us here