Client

Hjerteforeningen

Challenge

Oplysningskampagne: Hver dag dør 18 kvinder af en hjertekarsygdom

Elsk hjertet

Mænd dør af hjerteanfald. Kvinder dør af kræft. Sådan tænkte mange danskere, og sådan blev det typisk fremstillet i film og på tv. Også i 2006, da Hjerteforeningen bad os om at hjælpe dem. De ønskede gennem oplysning og fundraising at sætte fokus på behovet for forskning i kvinders hjerter. For sandheden var, at 18 kvinder døde af hjertekarsygdomme. Hver eneste dag.

Oplysning og mytedrab
Den gamle, gråhårede myte var en af årsagerne til, at kvinders hjerteproblemer ikke fik ret meget opmærksomhed i medierne, hverken hos forskerne eller hos kvinderne selv. Behovet for oplysning var derfor stort. For hjertekarsygdom blev ikke blot opfattet som en mandesygdom — symptomerne hos kvinder er også nogle helt andre end hos mænd.

Kønspolitik og søstersolidaritet
De nyeste forskningsresultater gav en række indsigter og blev udgangspunkt for et koncept, der byggede på kønspolitisk indignation og mobiliserede kvindefællesskabet til indsats. Afsættet for kampagnen blev derfor: ”En kvinde har bedre chancer for at overleve en hjertekarsygdom, hvis hun er en mand”.

Stor succes
Oplysningskampagnens kreative omdrejningspunkt blev et elegant, sort overskæg. En uhyre kompliceret problematik kom dermed ned i øjenhøjde og blev nem at forstå. Hjerteforeningen har en stribe markante, kvindelige ambassadører, som blev brugt i forbindelse med ”Elsk hjertet”. Da de blev iklædt et overskæg, var opmærksomheden i hus.

Lignende cases

Hjerteforeningen

Gør noget for hjertet — prisvindende kampagne.

Hjerteforeningen

Hjertesvigt — nomineret til IAA prisen 2016.

Kræftens Bekæmpelse

Ny mandeplatform til Danmarks stærkeste NGO brand.

Privacy Policy at Sunrise

Close

We are aware of how we treat your personal data as well as the use of cookies. We use it to provide the best service for you. Your personal data will only be used to the extent necessary and deleted after use or maximum 6 months. Cookies on this site are primarily used for traffic measurement and optimization of content.
If you use this page, you agree to the use of our privacy policy. Read more about our privacy policy.